söndag, juli 31, 2011

Frottéknickers till mitt ena hjärtegryn!

Mina barn behöver inte direkt mer kläder, iallafall inte i sommar, men det är kul att sy till dem iallafall, speciellt i vissa tyger. Detta tyg köpte jag i gruppen "Tygsamlarna" på facebook, och kände direkt att knickers i detta tyg måste Kiron ha! Storlek 116.Tyget är lika härligt som det ser ut, turkost med cirklar, i ganska tunn frotté utan stretch. Den turkosa muddväven är från Stoff och Stil. Mönstret är eget, lite smalare, tycker det är fint på Kiron. Blir ändå lite pösigt runt knäna. Satte resår i midjan, sydde kanal med OL:en.
Killen som absolut inte kan stå still så mamma kan fota, utan det är "titta här, mamma" och "vad är det där, mamma"....Mitt lilla nyfikna hjärtegryn som växer upp så fort!

fredag, juli 29, 2011

Re-do i brunt!

Idag ska vi åka iväg till mina föräldrars stuga för nån vecka, jag kommer därför vara svårare att få tag i via mail osv, men kollar mailen när jag hinner!!! Tar med mig mina maskiner, svårt att slitas från dem...=) Jag har förberett några inlägg som dyker upp här under tiden jag är borta, så ni blir inte helt av med mig...=)



Har sytt klart dessa 3 plagg i brunt; en hjälmmössa i stumt retrotyg med cerise kantband, stl. 56 (0-4 mån?) på den och den hamnar i shoppen.

Av ett par av mina gamla joggingbyxor som blivit för korta sydde jag byxor till mina barn! Tiril fick knickers med långa cerise muddar, behöll de befintliga fickorna, och sidsömmarna, stl. 92. Kiron fick vanliga mjukisbyxor (perfekt på dagis!!!!!) med muddar nedtill och resårkanal i midjan. Behöll sidsömmen där med. Stl. 116. Mönstren är mina egna. Såhär såg de slaktade byxorna ut. Kul att kunna skapa till något nytt!

Kiron visar sina nya brallor, de sitter perfekt! Han har även en nysydd T-shirt på sig, men den får ni se mer om i annat inlägg...;o)


Tiril i sina nya brallor, första bilden som hellånga byxor och andra som pösiga knickers...=) Hon har klänningen nertryckt i byxorna så det kanske ser lite konstigt ut, haha!


Ha det så bra, jag ska njuta av lugnet i stugan, ligger vid en sjö så det är bara att kasta sig i mellan sömmarna, haha! =) Och imorgon ska jag få äta surströmming med mina föräldrar, mumma!

onsdag, juli 27, 2011

En "kärt barn har många namn" och en body till Albin, 1 år!

Igår fyllde våra bästa vänners yngste son Albin 1 år! Tiden rusar för fort! Hans mamma Maria (som designat mitt LillSpooky-spöke) har för rätt längesen lagt in beställning på en body och bodysuit/overall/onepiece/lekdräkt från mig. Men som det lätt tyvärr blir så är det de närmaste som får vänta längst... Därför passade det ju nu bra att de fick dem i födelsedagspresent istället, haha!

Bodysuiten är starkt inspirerad av lekdräkten jag vann av en av mina stora syidoler, Liten Zumo. Men mönstret har jag knåpat själv med lite underlag från andra mönster.
Jag satte loggan på ärmen denna gång. Dessutom stjärnor i fuskskinn som kommer från hans mammas slaktade jacka! =) Passande.
Den är sydd i jeansfärgad tunn college, med rött collegetyg i ärmarna. Båda är köpta i 2:a hand så jag vet inte var de kommer från ursprungligen. Luvan fick samma röda tyg som foder. Svart och röd muddväv från Stoff och Stil (extra långa muddar både i ärm och benslut). Dragkedjan var jag lite nervös för, första gången jag satte dragkedja i sprund, men det gick ju bra! Maria hade själv köpt kedjan på Erikshjälpen, läckert att den var silverfärgad. Stl. 80/86 är det på denna.




Bodyn syddes också efter eget mönster, samma som denna jag sydde till Tiril

och lite förminskad till stl. 80/86. Farmertyget vann jag ifrån JNY-design, turkosa muddväven kommer från Stoff och Stil. Närbild på kantningen, tycker denna gång jag fick till den bättre än första, riktigt nöjd!

Lite fler livebilder på lilla coolingen. Suiten blev uppskattad och nu vill Maria ha en till. =)

När vi uppvaktade Albin fick Tiril oxå inviga denna klänning som hon fick på sin 1-årsdag, den har hängt i garderoben länge nu, var ju inte riktigt säsong för den i februari...=)

Passar perfekt!


tisdag, juli 26, 2011

Knickers till vinnaren!

Jag hade ju för ett tag sen en tävling där man kunde vinna sommarunderdel. Vinnaren Anders valde knickers till sin son, i stl. 122. Han gillade turkost, och det rutiga tyget gillades oxå....=) Så detta blev resultatet! =) Tycker de blev coola i det rutiga tyget, som länge legat i hyllan utan att komma till användning!! =) Kommer inte ihåg var jag köpt det ens, men hade ingen stor bit. Mudden är från Stoff och Stil. Mönster eget.

Idag säger jag oxå grattis till min bästa väns lille Albin som fyller 1 år, stora grabben vad tiden går! Vi ses senare idag!




söndag, juli 24, 2011

Bytt färg på lite tyger och fått fint sytt!

Jag har ett tag haft en speciell "färga-hög" inne i tvättstugan, utan att komma mig för att göra det. Men härom veckan så slängde jag in lite tyger och en av mina klänningar, en vitblå som fått nån svag men omisskännlig fläck. (Jag har alltså inte sytt denna själv). De fick bli cerise! =) Jag är riktigt nöjd med resultatet! Det blev en bit brunbeige med retromönster (numera bruncerise). Denna är redan på gång i första plagget...
Ohlssons lila trikåmoln som jag köpt för ett bra tag sen och som blivit sorgligt dassigt direkt i tvätten, fick oxå lite cerise färg.

Och sist men inte minst ett vanligt ganska kraftigt bomullstyg, som ni ser skiljer det lite i nyanserna i tygerna beroende på tygsort.


Sen har jag ju oxå haft tur att vinna igen, denna gång en portmonnä från Mrs Bao, visst är den läcker!?



Och Piri-Piri hade sytt en body som hon inte var nöjd med halskantningen på och därför gav bort, då var jag framme först! =) Min bästa väns lilla A fick den fina bodyn.





fredag, juli 22, 2011

Starka tjejer och tuffa spindelkillar!

Jag fick en rolig beställning på 2 muddbyxor till en liten kille i stl. 86. De ena skulle vara i Pippityget och det andra i Spiderman, sen har jag valt muddfärgerna själv. Blev riktigt kär i båda byxorna, och speciellt Spiderman vill jag sy liknande till sonen, tycker mudd o tygkombinationen blev särskilt bra där! Båda är i bomullsväv, Pippityget är från Åhlens, och Spidermantyget från Jysk, och muddarna kommer denna gång från Ohlssons. Mönstret är eget.

onsdag, juli 20, 2011

Tyger igen! =))))))) Velour, bomullsväv, retro o manchester...

Var ju inte längesen jag skrev om tyger men tänkte det var dax igen innan det blir för mastigt...

När en vän skulle beställa från Ohlssons rea hakade jag på, blev lite höstiga tyger bla...


Velourbilar i rött och grönt. (Kiron ska få brallor i detta) Velour i grått och lila (varit nära att beställa detta för men aldrig följt helt, men nu!)
Blev oxå lite vävda moln. Jag är anti plagiat och har ju även testat trikåmoln-plagiaten med dåligt resultat, men dessa i bomullsväv höll fint i tvätt (och JNY har inte tillhandahållit molnen i bomullsväv).

För en beställning köpte jag idag detta bomullstyg med Barbapapa från Åhlens, så fint!

Så till loppisfynden... Har bla köpt en bit av detta retro härliga tyg, linneaktigt, (har annat namn men kommer ej på det nu!!! Irriterande!)

Härlig tropik med favvofärgen turkos! Bomullsväv.

Lite cirklar på blå botten...bomullsväv.

Glansiga smultron och blad på vit botten...fint till klänningar!

Ljus orange manchester, härlig! Ser först och främst klänningar framför mig, men även byxor!

Åsså lite till...några virkade dukar, en rund liten retro duk, lite randig trikå och lite "hudfärgad" lent tyg jag tänkt använda till leksaker bla. =)



Ha det gott till nästa gång!

tisdag, juli 19, 2011

Tävling JNY-design, hjälp oss bli fler!

Vill ju självklart vara med i tävlingen, kika in på JNYs blogg du med!


"Gillar du färgglada kläder och tyger, hjälp oss bli fler på facebook, bjud in dina vänner att gilla JNYdesign, eller skriv detta inlägg på din blogg, och skriv sedan en kommentar på facebook och/eller på bloggen här för att vara med i utlottningen. Delar du på båda sätt och skriver kommentarer på båda så får erhåller du två lotter. Utlottningen pågår till 15 Aug (när vi kommit hem från Mässor och semestrar och allt återgått till det normala)
Vi lottar ut 10 enkilos paket med tyger från JNYdesign (alternativ klädpaket i valfri storlek till samma värde som tygerna)"

söndag, juli 17, 2011

Nödvändig sömnad!!! =)

Häromdagen sydde jag dessa 3 pyjamasshorts till sonen, som är i stort behov, för hej vad det går pyjamasbyxor! Inget speciellt med dem, vanligt shortsmönster, sydde kanal med overlocken. Tygerna är ett blått smalrandigt som jag fick i ett tygbyte med Made by Mamma Mia, Spidermantyget är köpt på Jysk, och det blårandiga hade jag i gömmorna sen länge, mycket stretchig smalribbtrikå. Storleken är 110-116 därikring. Det roligaste med denna sömnad var väl att jag fick testa ett nytt moment med overlocken, och testade oxå en ny söm till fållen på min gamla maskin. =)

fredag, juli 15, 2011

Det bidde 2 till!

Dessa knickers genererade i 2 till i andra storlekar, jättekul att de gillades! Är en fröjd att sy! Stl. 68 och 98! Eget mönster, tyg från Jysk (kan fortfarande finnas, köpte som påslakan för ca 1 år sen, fick några frågor om när jag köpt det förra gången jag sydde av det. ;o)).

onsdag, juli 13, 2011

Fler hjälmmössor i fiskartyget (men nu är det slut...=()

Det bästa betyget man kan få måste ju ändå vara när en kund återkommer?? Därför blev jag jätteglad när tjejen som beställt dessa till sin sötis hörde av sig igen och ville ha en större mössa, för barn växer ju så fort! Hon ville nu ha i fiskartyget, och som tur var hade jag en snutt kvar. Blev lite vajsing med storleken, tur jag hade tyg till 2 mössor. =) Den större passar till Tiril 1,5 år och faktiskt ända upp till Kiron som är 3,5 år, har provat! Den större blir alltså till salu i shoppen, men om ingen vill ha den tar jag den nog till Tiril, var så söt! Tyget är vit fiskarjersey från Lilofant, tyvärr slut i hennes shop och nu också hos mig, men ska komma in i annan kvalité längre fram, och finns också i marinblått.
Från sidan. Hade 3 fiskarmössor hemma ett tag men den i mitten skickas alltså till beställaren, jag hoppas att den ska passa. De övriga är stl. 1,5-3 år, och den mindre i stl. 3-6 mån.? Är oxå lite olika modeller, den längst till höger är rakare framtill i pannan än de övriga.

Sett från sidan. Den minsta är oxå annorlunda på så sätt att jag gjorde ränderna bak i skiftande färger, tyckte det var värt att testa.



För tillfället roar jag mig med att färga tyg, är jättekul och blir riktigt snyggt hittills iallafall! Färgat nåt tyg tidigare men aldrig mönstrat, är ju jättekul att se hur det blir!


För övrigt sprang jag oxå på en massa nya mönster igår på min favoritloppis, köpte hem en hög, härligt!!!

måndag, juli 11, 2011

18 (!!) nya tyger, blandad kompott loppis och nytt!

Nu var det längesen igen jag uppdaterade mina tyger (och tygsidan, ligger skamligt efter, ska försöka få ut dem snarast!!!!). Har fyndat både på loppis, och på tyg-rea (förutom Jurassic-tyget). Här kommer nytt!


Jag beställde direkt av Znoks Jurassic-tyg, (design Johanna Ahlard), men hamnade på sista rullen som var feltryckt. Fick därför vänta några extra veckor på ny leverans. Då den väl kom fick jag med en meter extra tyg som bonus, underbart, vilken service!!!

Jurassic-jersey


På Village hittade jag detta underbara nalletyg, fanns i flera färger men jag valde rosa...ville gärna ha alla men man måste väl prioritera...Ganska kraftig bomullsväv.
På Lagerhaus blev det detta fina hjärttyg, även det ganska kraftig bomullsväv.

Panduro-svart retro bomullsväv.

Panduro fåglar bomullsväv.

Panduro Trasdockor bomullsväv.


Stoff och Stil, turkos bomullsväv som jag ska sy kuddfodral till vårt vardagsrum av! Dessa bilder gör verkligen inte tygerna rättvisa, så mycket finare i verkligheten!

Stoff och Stil rosa med rosor bomullsväv.

Stoff och Stil grön retromönster bomullsväv.


Och så lite loppis/Tradera m.m.!
Från en tjej på facebook köpte jag detta härliga retro kattyg, tänkt ev. använda till Tirils rum, men även som klänning eller liknande!


Snubblade över fin grå bomullsväv med Gunilla Axéns moln, Erikshjälpen!

Härligt gulmönstrad bomullsväv, Erikshjälpen!

En gardinkappa till klänningsdetaljer, Erikshjälpen.

Strömming gav på facebook bort detta fina retrotyg, en duk.

Ganska kraftig, passande till byxor, twill med turkosa ränder.

Tunn viskos (?) med marinblå små prickar.

Ett fint påslakan, lite blekt men så fint så jag kunde inte motstå.

Vitt med ränder i söta färger, tunn bomullsväv.



På Panduro blev det även lite annat än tyg, köpte några textilfärger, svamp-tryck och glitter-stryka-på-tryck på rean.
Man skulle ju kunna shoppa hur mycket som helst om bara pengarna fanns, men det går ju inte, varken plats eller råd. Men jag har faktiskt gjort en STOR tygrensning och rensat bort tyger jag sytt mig less på, har mycket av eller helt enkelt hunnit tröttna på. Kommer till salu snart på Tradera eller facebook, jag hojtar till när! =)


Till sist, äntligen har jag fått bättre ordning på min overlock-maskin!!!! Nykär och vill bara sy sy!!!! =) Var troligtvis en pryl i trådträdningen som rubbats ur läge när jag kommit åt den med maskinens kniv, min sambo fick till det och nu funkar det bra! Men en fråga till er som syr mycket i vävda (stumma) tyger, fick inget svar på facebook, föredrar ni att sy med overlocken eller vanliga maskinen i stumma tyger? Och varför/varför inte?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...