torsdag, april 30, 2009

Trikåtyg

Sätter ut bilderna på de nya tygerna, alla i trikå. Förutom dessa fick jag också enfärgade mörkbrunt, svart och ljusgråmelerat. Alla köpta på Tradera...Blommig trikå....En massa ränder!!!

onsdag, april 29, 2009

Mer tyger...

Har fått fler tyger idag...Använde min 25% rabatt på Hemtextil på Åhlens, blev inte det tyg jag tidigare nästan bestämt mig för, utan lite annat... Det här är en liten bit akrylatväv ("vaxduk") som jag ska prova att sy haklappar av...Älskar mönstret!!Det här härliga tyget har jag tittat på många gånger, heter "Florida",blev en bit sånt nu...får se vad som kommer ut av det!
Och Pippi-tyget, eller "Spunk" som det heter, också tittat på flera gånger och nu blev det en bit, blir nog nån klänning, kanske byxor...ev skjorta...vi får se! Detta kom via DHL, köpt på Tradera, panelmetervara, ska bli nya gardiner till Kirons lekrum och ev. små kuddar om det räcker...

Nya tyger

Har flyttat in lite nya tyger hos mig...visar några här! Ni får som sagt ha överseende med de dåliga bilderna, fotat med mobilen eftersom kameran är trasig!
Trikåtyg med flygplan, Tradera...En bit bomullstyg med ett sago/borglandskap, från Tradera! Nytvättat och därför skrynkligt (fortfarande vått) på bilden...=)Trikåtyg i randigt pastell/brunt, härligt mjuk !(färgerna ska vara sådär bleka) Tradera..Grön (mörkare än bilden visar...) trikå med blå ränder, Tradera.En bit brun stretchfrotté med gulgröna ränder från Tradera...

söndag, april 26, 2009

Sytt till Mollsan 4 år!

Jag sydde lite nya kläder till Molly när hon fyller 4 (hon fyller inte förrän imorgon, men fick dem ju idag!) Förlåt de usla bilderna, kameran fortfarande på service och jag har fått fota med mobilen, förhoppningsvis får jag lite "livebilder" av Ia sen!Hon fick 2 baggy mössor. Överst tyg från Ohlssons, fodrad med vit trikå. Under landskapstyg Jofotex, fodrad med gul trikå. =)
Ett par muddbrallor i stl 110. blev det också, bomullstyg från IKEA och rosa mudd Erikshjälpen. Mönster Sy barnkläder av mjuka tyger-Åsa Lennartsson.Knickers i trikå från Ohlssons och mudd från Tradera. Lennartssons mönster modifierat...Och kjol i babycord-manchester, köpt på Tradera, mudd också Tradera. Kan ha mudd uppvikt eller nedvikt...Eget mönster...

torsdag, april 23, 2009

Erikshjälpen 23/4-09

Erikshjälpen har hunnits med, och jag tycker faktiskt att jag fyndade fast vi var där sent, så jag är nöjd. Hittade ett fint påslakan jag ska sy av, och en ny sybok med babykläder, jättesöta mönster! Kom på att jag kan fota med Ms mobil fast bilderna inte blir lika bra...Här är ett tyg som kom i postlådan idag, från Tradera...

tisdag, april 21, 2009

Tyg jag vill köpa och tyg jag köpt...

Nyss hemkommen från stan, där vi inhandlat en present till Mollsan! Blev en ganska snabb tur, kikade på lite på Åhlens, har fått lite rabattkuponger och funderar över vad jag ska köpa för hemtextil-rabatten, tror jag bestämt mig! Ska köpa detta tyg:

...och lite vaxduk som jag inte hittar här på nätet, så läcker!!!!

Sen var vi på Erikshjälpen, bytet där blev dessa tygbitar: ...blir nog en kjol...
...ev. bit av klänning...
hittade också lite muddbitar i olika färger!
Här är också några tyger jag köpt för ett litet tag sen:

Ny webbutik Nimana!

Läst lite bloggar nu och fick på Eira-min ögonsten tips om en ny webbutik som säljer ekologiska tyger, Nimana, den måste man hålla ögonen på, hade ett underbart tyg, Trollskog!

Sytt frottéknickers!

Nu är de äntligen färdiga, har blivit lite hoppigt med syendet så...
De är i härlig denimblå frotté, gjorde min första applikation på ena bakfickan! =) Lite snett kanske men det duger för mig! Mudden är lite grövre än vanligt men jag tycker den fungerar bra till tyget, ser lite bubblig ut av men det syns inte när byxorna är på! Jag är faktiskt riktigt nöjd!Frottén är från Erikshjälpen och mudden köpt på Tradera!

tisdag, april 14, 2009

Sytt byxor, shorts och tights!

Och of course har jag sytt lite byxor, är ju favoritprojekten ändå! Mina auktioner på Tradera hittar ni HÄR! Kommer även snart lägga ut lite tyger...
Provat på att sy shorts/knickers, i svart manchester (från Erikshjälpen) med turkos mudd (från Ohlssons) i midja och benslut, benmudd lång så man kan använda i två längder. Det blir nog mest uppvikt för Kiron, nervikt såg det nästan ut som kjol och leggings tycker jag...Hihi...Dessa är Kirons! Tights i landskapstyg, så härligt att sy i! Mjuka i trikå med vita muddar i benslut och midja. Stl. 86/92. Dessa kommer på Tradera, ska sy ett par likadana till Kiron.
Muddbyxor i svartgrått bomullstyg från IKEA (längesen), mönster av Meedom men korrigerat, i stl. 92. De svarta har lägre midja och därför längre midjemudd (Kirons), de rosa hamnar på Tradera.
Svarta muddbyxor i retro tyg med fåglar, fjärilar, klöver m.m....=) De med vit mudd är Kirons, de gula hamnar på Tradera.
Retro baggy muddbyxor (tyg Tradera) med turkosa muddar, i min gamla modell! Sitter bra på! Hamnar på Tradera!
Randiga velourbyxor stl. 86/92, resår i midja och marinblå mudd i benslut (jag vet, de ser svartrandiga ut, mörkt marinblå), kommer på Tradera. Ska sy likadana till Kiron.Klarblå velourbyxor med resår i både midja och benslut, dessa har ni sett på förut, Kirons.

Sytt överdelar...

Överdelar har jag inte riktigt kommit igång med, men det har blivit...Mitt allra första sparkförkläde, kommer läggas ut på Tradera! I stl. 74 (uppskattar jag det till...)
En klafftröja till Kiron...

Sytt mössor...

En hel del mössor har det blivit!Av dessa ska de rosa djungelmössorna ut på Tradera, likaså landskapsmössorna, men Kiron ska få en. Den turkosa med gula blommor är Kirons! Alla är fodrade i trikå, perfekt till vår o sommar!

Velourmössor, de två nedersta är Kirons, de andra blir Tradera...Sydda med en bred fåll...

Sytt hemtextil.

Nu har jag äntligen sytt klart lite jag ville lägga ut på Tradera, bla. Har fortfarande mycket brådskande projekt men en etapp är klar! =)
Här är lite diverse, hemprylar!
Kuddar till Kirons lekrum!
Kuddar till vårt sovrum!
Påslakansset i ett av mina favvotyger i Kirons rum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...